EMA, BCN i la importància del relat

1.- Barcelona no ha “perdut” la EMA (European Medicines Agence o Agència Europea del Medicament), sinó que malgrat estar tècnicament ben classificada, Barcelona no ha guanyat el concurs on hi competien altres 16 ciutats europees. A l’igual que Madrid no va guanyar els Jocs Olímpics. Ha guanyat Amsterdam i per sorteig després de l’empat amb Milà.

2.- No hi ha dubte que el “procés”, el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol ha restat moltes possibilitats a una potencial victòria.

3.- Si l’Estat espanyol hagués sigut un estat democràtic, com va ser-ho el Regne Unit amb Escòcia, i hagués convocat el referèndum que Catalunya ha reclamat formalment més 18 vegades, les possibilitats de guanyar el concurs haurien sigut molt altes.

4.- Si l’Estat espanyol hagués convocat el referèndum, haurien pogut passar dues coses:

  1. A) Si hagués guanyat el NO, com a Escòcia, el Regne d’Espanya mostrant Barcelona a Europa hauria tingut moltes possibilitats de guanyar-lo.
  2. B) Si hagués guanyat el i Catalunya fos un nou Estat d’Europa les possibilitats potser encara haurien estat més elevades.

En ambdós casos els mèrits fonamentals els hauria aportat la ciutat de Barcelona, amb la seva història, amb la seva bona imatge, amb els seus centres de recerca biomèdica, amb les seves infraestructures educatives i fins i tot, malgrat els frens que li imposa l’Estat, amb les seves bones comunicacions Internacionales. Resumint, el mèrit de Barcelona és la seva meravellosa capacitat d’acollida!

5.- De la IMPORTÀNCIA del RELAT. No podem ser còmplices del relat que diu:

  • Barcelona “ha perdut”. No ha perdut res!, senzillament “no ha guanyat”.
  • La culpa és de l’independentisme conflictiu. Res d’això, la culpa és de l’Estat espanyol que no té la institucionalitat democràtica que li permeti resoldre els conflictes per la via política. Que no té la capacitat de convocar un referèndum que fa temps hauria resolt el conflicte políticament.

La culpa és de la manca de democràcia a Espanya! Si perdem el relat, perdrem les eleccions del 21D que podrien ser un bon substitut del referèndum tant llargament reclamat.

NOTA IMPORTANT:

Per què serveixen les institucions i les lleis????? Si ho mirem bé, serveixen per resoldre conflictes. Per què serveix el codi de circulació? Per evitar un conflicte total als carrers i carreteres, oi?.

L’Estat espanyol NO és democràtic, NO té institucions democràtiques per a resoldre conflictes. Només té jutges per atiar-los. El Regne Unit i Canadà tenen mecanismes de resoldre els conflictes democràticament, en canvi el Reino de España no. És per això que volem un nou Estat. No és un problema de govern (Rajoy), ara hem aprés que és un problema d’estat.

Josep Centelles i Portella

Barcelona, 21 Nov. 2017

josep.centelles@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s